Een duurzaam meerjarenonderhoudsplan

Om zowel groot als klein onderhoud in kaart te brengen, is voor iedere VvE een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) nodig. Hieruit komt een duidelijk overzicht wat er moet gebeuren en met welke tussenpozen. Een variant hierop is het duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP). Naast het gewone onderhoud staan hier ook energiezuinige verbeteringen in om de VvE en zijn complex duurzamer te maken.

Verbeter het imago van uw VvE

Met een duurzaam meerjarenonderhoudsplan van ons VvE beheer verbetert u gelijk het imago van uw complex en VvE. Een goed DMJOP draagt mee aan een langere levensduur voor het gebouw, wat u op de lange termijn geld zal besparen. Met een duurzaam imago zult u ook meer kopers aantrekken wanneer iemand het appartementencomplex verlaat.

Het is milieuvriendelijk

Daarnaast worden er in het DMJOP duurzame veranderingen aan uw complex gepland. Deze maatregelen zijn milieuvriendelijk en zullen u geld besparen op de lange termijn. Zo kunt u, door goed te isoleren, energie besparen. U betaalt dus minder geld aan de energieleveranciers en helpt daarnaast gelijk het milieu.

Het bespaart u geld

Met een DMJOP bespaard u meer dan alleen op de energierekening. Door het overzicht weet u welke kosten er gaan komen, dit behoedt u voor verrassingen.

Daarnaast zult u, door energie te besparen, lage kosten hebben en door de andere duurzame veranderingen kunt u fors geld besparen. Uw belastingen zullen door deze duurzame maatregelen minder hoog zijn dan bij een niet-duurzame VvE.

Voor alle subsidies en kortingen die u op duurzame maatregelen kunt krijgen, zie onze pagina over de landelijke isolatie subsidie. Hier vindt u meer informatie over dit onderwerp.