Findfluencer – Afstudeerproject

Opdracht: De groep van bloggers en vloggers wordt steeds groter en in elke branche zijn tegenwoordig influencers te vinden, maar hoe komen marketeers door de gigantische golf aan mensen heen en hoe vinden ze iemand die aan al hun eisen voldoet? Vind een oplossing voor deze vraag.

Hoofdvraag: Hoe kan ik marketeers in een oogopslag een objectief beeld geven van het aanbod aan Nederlandse influencers die bij hun merk passen, in een groeiende markt waarin ook rekening moet worden gehouden met de kwaliteit van de influencers en de eisen van zowel marketeers als influencers?

Resultaat: Een database met alle Nederlandse influencers. Influencers hebben hun eigen account waar ze hun gegevens in kunnen vullen. Marketeers kunnen op de homepagina filteren op harde waarden (zoals kijkcijfers van de influencer) en zachte waarden (zoals karaktereigenschappen van de influencer). Door goed te filteren kan de marketeer op een makkelijke manier een aantal influencers vinden die goed bij zijn bedrijf passen.

Splash copy Profiel_opgeslagen_in_lijst copy Profiel_Gemma_Bewerken copy Homepage_alter copy