Isolatie voor een warme en energiezuinige woning | Minerva

Voor een duurzaam appartementencomplex is isolatie essentieel. Wanneer uw VvE deze ambitie heeft, zullen wij allereerst een duurzaam meerjarenonderhoudsplan voor uw opzetten of het plan dat u al heeft actualiseren. We adviseren u over de kosten en lichten u in over de verschillende mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan subsidies voor isolatie. Verder nemen we u een aantal operationele taken uit handen, zoals het inlichten van bewoners.

Overweegt u om uw appartementencomplex te isoleren? Lees dan onderstaande tekst voor meer informatie.

Investeren

Isoleren is een echte investering. Het is niet goedkoop maar verdient zich op de lange termijn terug. Denk bijvoorbeeld aan de lagere kosten voor energie en de verhoging van het wooncomfort waardoor ook de waarde van het gebouw stijgt. Ook zal het algemene klachten zoals geluidsoverlast verminderen.

Isoleren kan erg duur zijn, gelukkig zijn er een aantal subsidies beschikbaar. Kijk op onze pagina over de landelijk isolatie subsidie voor meer informatie.

Het nationaal energiebesparingsfonds

Wanneer u als VvE de keuze heeft gemaakt om uw appartementen te isoleren, kunt u een energiebespaarlening aanvragen. Deze lening kunt u aanvragen bij het Nationaal Energiebesparingsfonds en hierbij kunt u maximaal €25.000,- per appartementsrecht lenen.

Minerva begeleidt u bij de keuzes om uw complex tot de hoogste kwaliteit te ontwikkelen. Vragen als: ‘hoeveel kan ik lenen?’ of ‘wat is slim?’, kunt u met ons bespreken om met ons advies tot de juiste conclusie te komen.

Kijk op de website van energiebespaarlening voor meer informatie.

Energiebesparingsadvies nodig?

Heeft u advies nodig over energiebesparing in uw complex? Minerva geeft energiebesparingsadvies, zowel los als in het duurzaam meerjarenonderhoudsplan. Wilt u meer informatie over ons energieadvies? Kijk dan even op onze pagina over het duurzaam meerjarenonderhoudsplan pagina of neem contact met ons op.