Zo goed als nieuw

Opdracht: Kies een maatschappelijk probleem. Bedenk vervolgens een oplossing en schrijf een kort stukje van ongeveer 100 woorden om deze oplossing te promoten.

Resultaat: Het maatschappelijk probleem dat ik gekozen heb voor deze opdracht is voedselverspilling. In speciaal de verspilling door het weggooien van voedsel dat er raar of lelijk uit ziet. Bij mijn oplossing kunnen mensen recepten insturen waarbij lelijke groenten goed te gebruiken zijn. Denk bijvoorbeeld aan pasta of een soep. De beste recepten worden gebundeld in een boekje die verkocht gaat worden. De bedenkers van de recepten krijgen het boekje gratis als een prijs, de opbrengsten van de verkoop gaan naar de voedselbank.

tomaat_hart

Groenten met een kras of deuk zijn net zo voedzaam en lekker als alle anderen en horen niet in de prullenbak. Laat zien hoe jij 100% uit je boodschappen haalt en help mee in de strijd tegen voedselverspilling. Bedenk een creatief recept waar jij en anderen hun overgebleven eten in kunnen verwerken. Wint jouw recept dan krijg je een kookboek vol leuke recepten en steun je tegelijkertijd de voedselbank.